background

10/01/2011

Surat untuk orang paham bahasa ganu..Apa pendapat korang tentang surat ni? Faham ke tidak? Siapa yang boleh translatekan tuk Faten? alamaknya orang negeri Terengganu tercinta Faten je la yang angkat kaki tangan..Bagi yang negeri lain..ni kat bawah Faten tolong translatekan semula.. Baru la korang tak pusing dan pening kepala nak tau pe kebenda la surat yang dikarang oleh Encik Mamat bin Awang ni.Tapi alamat tu tak payah la Faten gtau kan..Cuma aribulang = haribulan

Translate...


HENDAK MINTA TIANG GOL BARU DEKAT PADANG KAMPUNG
Sebab saya tulis surat yang tidak berapa cantik kepada ketua kampung kerana hendak minta tiang gol baru. Ini kerana tiang gol yang lama sudah teruk dan bergoyang, jikalau kambing tempis sedikit kemungkinan tiang gol itu akan tumbang. Ini kerana tiang gol itu sudah dua puluh tahun.

Bukan nak marah, cuma bagitahu je, cuba tengok kampung lain, cantik dari tiang utama rumah ketua kampung lagi. Tekanan juga, sebab orang kampung lain perli dan kutuk je ke kampung kita.Malu bos..itulah saya nak minta jasa baik ketua kampung mengeluarkan budget sedikit, beli tiang gol baru.Nak yang biasa-biasa je, tak mahu yang mahal, nanti kena curi pula.

Macam itulah, bukan hendak tipu buat sembang pun tidak. Kalau tidak percaya pergilah tengok. Rasa-rasanya cantik tiang tandas rumah Mek Semah lagi dari tiang gol itu. Ok la ye?Agak-agak minggu depan adalah tiang barukan??Harap ni..

Yang report tiang gol

MAMAT

Mamat Bin AwangNo comments:

Post a Comment