background

4/22/2012

W.A.R.N.Ahai..hai..hai bloggers..

u olz tau x warna dapat menghilangkan dan mengurangkan sesuatu masalah dalam diri kite? Faten pun sebenarnya tak berapa tau sangat la..tapi bila teliti punye teliti..tengok punye tengok sane sini information..akhirnya dapat la sikit info..takpe la tak banyak pun..actually leh share ngan korangkan..kan..kan..kannnnnn..
halololo..ahaks melampau..pangg~! angkat bakul sendiri kan susah..lalala..wokeh la..meh kite tengok pe la warna-warna yang Faten gtau tadi..


~ Kehebatan Warna ~

HILANGKAN MASALAH SAKIT KEPALA
WARNA: MERAH
kajian mendapati... bahawa warna merah dapat membantu untuk mengurangkan rasa sakit kepala. Oleh itu jika korang mengalaminya , letakkan tuala lembab berwarna merah diatas mata anda. Ia mampu meningkatkan peredaran dan melonjakkan adrenalin

MENGURANGKAN TEKANAN DITEMPAT KERJAWARNA: BIRU
korang rasa tertekan? Cuba fokuskan mata korang kepada sesuatu yang berwarna biru.Ia berupaya meransangkan suasana tenang dan ianya dapat mengurangkan tekanan darah. Cuba ubah “screen saver” computer korang kepada warna-warna yang dapat membuatkan kornag merasa tenang dan kurangkan rasa tegang.

ELAKKAN INSOMNIA
WARNA: MERAH JAMBU
Jika kornag mengalami masalah sukar untuk tidur yang selesa diwaktu malam, apa kata kornag mencuba petua ini. Hiasi bilik tidur korang dengan warna tersebut. Kajian mendapati bahawa warna ini mampu mewujudkan suasana santai dan selesa. ~ Suasana yang romantik…jangan cakap ala...tuk pompuan je tau..lelaki pun ada tau suka pink..so all guys..jangan malu-malu tuk gunakan warna pink..howkeh!! yeaayy~!!

CERIAKAN MOOD ANDA
WARNA: JINGGA
Apabila korang merasa murung atau cuba untuk mengembalikan tenaga korang, cuba sesuatu yang berwarna jingga. Insyaallah pasti mood korang akan berubah.

LENYAPKAN KELETIHAN
WARNA: HIJAU
Terdapat pendapat yang mengatakan warna ini mempunyai kesan positif dalam sistem imunisasi selain dapat menggalakkan suasana harmoni di dalam badan.


haaa...inilah sedikit sebanyak warna yang dibuat kajian dapat mengurangkan dan menghilangkan tekanan yang dihadapi..camtulah result yang diberikan..

so pasni korang leh la guna baju..tuala..cat dinding or pape je la yang mengguna warna-warna yang diberikan.. enjoy it without problems..

No comments:

Post a Comment